Koffie vermindert kans op huidkanker

BAARN - Koffiedrinkers lopen minder risico op het ontwikkelen van het meest voorkomende type huidkanker. Dit blijkt uit onderzoek van Harvard Medical School onder ruim honderdduizend mensen.

Vrouwen die dagelijks meer dan drie koppen koffie drinken, hebben 20 procent minder kans op het ontwikkelen van een basaalcelcarcinoom dan vrouwen die minder dan een kopje koffie per maand drinken. Mannen die elke dag meer dan drie koppen koffie drinken profiteren van een verminderd risico van 9 procent.

Huidkanker
Basaalcelcarcinoom is de meest voorkomende vorm van huidkanker. Dit type huidkanker verspreidt zich gewoonlijk niet, maar moet wel worden behandeld. Basaalcelcarcinomen ontwikkelen zich vaak op delen van de huid die vaak in de zon komen.

Beschermend effect
Cafeïnevrije koffie hielp niet. De onderzoekers denken dan ook dat de cafeïne het beschermende effect veroorzaakt. Het effect is echter maar klein, dus alleen koffiedrinken zal huidkanker niet voorkomen. De onderzoekers benadrukken dat het belangrijker is om veilig te zonnen en huidkanker in een vroeg stadium te ontdekken.

Lees meer over:

NUlifestyle op Facebook

NUlifestyle op Facebook
Een selectie van het laatste lifestyle-nieuws in uw tijdlijn?

Volg ons op Twitter

Mail de redactie

Mail de redactie
Vragen, opmerkingen of tips voor de lifestyle-redactie van NU.nl? Mail: lifestyle@nu.nl 

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?
Tip de redactie