BAARN - Het Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis (AVL) en het Universitair Medisch Centrum Utrecht (UMC Utrecht) bundelen hun krachten. Ze richten samen een nieuwe organisatie op voor diagnostiek, behandeling en onderzoek van kanker.

Door de kennis en kunde van het AVL en het UMC Utrecht te combineren ontstaat een nieuw gespecialiseerd instituut, met de ambitie tot de wereldtop te gaan behoren.

Een voorbeeld van een veelbelovend perspectief is 'opereren zonder snijden'. Als enige centrum in Europa werkt het UMC Utrecht aan nieuwe beeldgestuurde behandelingen, naast operaties, chemotherapie en bestralingen. Deze behandelingen worden gezamenlijk verder ontwikkeld.

Personalized care

De nieuwe organisatie wil zoveel mogelijk mensen met (verdenking op) kanker genezen en behandelen door personalized care: op maat gesneden behandeling door multidisciplinaire teams. Zo krijgt de patiënt snel de diagnose en een behandelplan dat geheel op hem of haar gericht is.

Daarnaast wil het centrum de laatste technieken inzetten en ontwikkelen en internationaal toonaangevend onderzoek doen.

Nieuwe locatie

Naast het bestaande Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis in Amsterdam krijgt de nieuwe organisatie een locatie op het Science Park Utrecht naast het UMC Utrecht. Vandaag tekenen beide instituten een intentieverklaring.