Online retraite moet creativiteit terugbrengen op werkvloer

DRIEBERGEN – Opleidings- en kennisinstituut De Baak heeft op internet een retraite gelanceerd om ‘rust en stilte’ naar de werkplek te brengen.

De website geeft opdrachten die variëren van het vouwen van een vliegtuigje tot het schrijven van een liefdesbrief op de muziek van Barry White. Ook meditaties en filmpjes komen aan bod, die ervoor moeten zorgen dat de kijker even zijn dag relativeert.

“Het lijkt gewoon een marketingtool van De Baak om aandacht te vragen voor hun eigen retraites”, reageert Bert van Rijnberk, organisator van meer traditionele retraites. “Een retraite is juist bedoeld om even helemaal offline te gaan.”

Bedenkster Anke Tusveld: “De online retraite kun je zien als een statement of als een missie die ik heb om mensen bewuster te maken van de 'ratrace' waarin ze zitten, en dat ze ook eens stil kunnen staan waardoor ze creatiever worden en betere inzichten kunnen krijgen.”

Zingen

Retraitecoach Jeannet Boender zegt dat deze digitale retraite voor haar niet zou werken. Maar het effect van het even uitschoppen van je schoenen op de werkvloer, een liedje zingen of een video bekijken ziet ze wel positief: “Je stapt even uit de dagelijkse gang van zaken en kunt vervolgens vanuit een ruimer perspectief je werk weer hervatten.”

Lees meer over:

NUlifestyle op Facebook

NUlifestyle op Facebook
Een selectie van het laatste lifestyle-nieuws in uw tijdlijn?

Volg ons op Twitter

Mail de redactie

Mail de redactie
Vragen, opmerkingen of tips voor de lifestyle-redactie van NU.nl? Mail: lifestyle@nu.nl 

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?

NUwerk

Tip de redactie