Betere behandeling brandwonden

AMSTERDAM - Nieuwe technieken voor de behandeling van brandwonden, zoals bijvoorbeeld de huidoprektechniek, leveren steeds betere resultaten op.

Dat blijkt uit onderzoek van plastisch chirurg in opleiding Pauline Verhaegen van het VU medisch centrum in Amsterdam.

Verhaegen onderzocht reconstructieve technieken bij brandwonden waarbij vooral gebruik wordt gemaakt van de omliggende gezonde huid.

Deze huid met unieke functionele en cosmetische kwaliteiten verbetert op lange termijn het resultaat van ingrepen bij brandwonden.

Huidoprekapparaat

Ook de toepassing van een huidoprekapparaat levert volgens Verhaegen goede resultaten op. Door de gezonde omliggende huid op te rekken kunnen grote ontsierende littekens van brandwonden in een keer worden verwijderd.

Voordeel van de huidoprektechniek is dat grote, hinderlijke en ontsierende brandwondenlittekens in één keer in één operatie verwijderd kunnen worden.

Brandwondenlittekens

In de brandwondenzorg is de overleving van patiënten de laatste jaren enorm verbeterd. Steeds meer patiënten met grote brandwonden overleven. Hierdoor krijgen meer patiënten te maken met de nadelige gevolgen van littekenvorming.

Brandwondenlittekens geven vaak, ook op de lange termijn, een zeer matig cosmetisch en functionele resultaat. Meestal vraagt het verhelpen van deze problemen om meerdere ingrepen.

Lees meer over:

NUlifestyle op Facebook

NUlifestyle op Facebook
Een selectie van het laatste lifestyle-nieuws in uw tijdlijn?

Volg ons op Twitter

Mail de redactie

Mail de redactie
Vragen, opmerkingen of tips voor de lifestyle-redactie van NU.nl? Mail: lifestyle@nu.nl 

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?
Tip de redactie