Nieuwe levensverlengende behandeling voor eierstokkanker

BAARN - Het wordt nu al de grootste doorbraak in twintig jaar genoemd: een middel dat het leven van patiënten met eierstokkanker met gemiddeld acht maanden verlengd.

Britse onderzoekers ontdekten dat een medicijn dat al werd voorgeschreven bij borst- en darmkanker - Avastin - opzienbarende resultaten boekt bij patiënten met eierstokkanker.

Sluipmoordenaar

Eierstokkanker staat bekend als sluipmoordenaar omdat het in 80 procent van de gevallen geen klachten geeft en pas ontdekt wordt als het is uitgezaaid. Chemotherapie in combinatie met een operatie is de enige bekende behandelmethode.

De studie naar de werking van het middel bij eierstokkanker werd verricht onder ruim 1500 vrouwen in een vergevorderd stadium van deze aandoening. De uitkomsten werden zondag gepresenteerd bij de kankerconferentie van de ASCO (American Society of Clinical Oncology's).

Chronische ziekte

Hoofdonderzoeker Dr. Charlie Gourly van het Edinburgh centrum voor kankeronderzoek: "Ons doel is eierstokkanker te laten verworden tot een chronische ziekte, in plaats van een dodelijke."

NUlifestyle op Facebook

NUlifestyle op Facebook
Een selectie van het laatste lifestyle-nieuws in uw tijdlijn?

Volg ons op Twitter

Mail de redactie

Mail de redactie
Vragen, opmerkingen of tips voor de lifestyle-redactie van NU.nl? Mail: lifestyle@nu.nl 

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?
Tip de redactie