'Kinderen missen stimulans voor bewegen'

RIJSWIJK - Slechts een op de vijf ouders vindt het nodig dat hun kinderen meer bewegen en maar een kwart van de ouders vindt dat hun kinderen gezonder moeten eten. Dat blijkt uit een TNO-onderzoek in opdracht van het Convenant Gezond Gewicht.

De ouders vinden alle aandacht voor gezond gewicht voor kinderen wel belangrijk, maar doen er in de praktijk onvoldoende mee.

Veel kinderen eten te weinig groente en fruit. Twee derde van de ouders eet trouwens zelf ook te weinig groente en fruit. Uit het onderzoek komt ook naar voren dat bijna alle kinderen en jongeren en driekwart van de volwassenen dagelijks ontbijten.

Overgewicht

Convenantvoorzitter Paul Rosenmöller zegt dat de uitkomsten aantonen dat het belangrijk blijft om aandacht te blijven besteden aan overgewicht. Ouders moeten hun kinderen daarbij het goede voorbeeld geven.

Het convenant is een samenwerkingverband van overheden, bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties die zich inzetten om de stijgende trend van overgewicht om te buigen in een daling.

Lees meer over:

NUlifestyle op Facebook

NUlifestyle op Facebook
Een selectie van het laatste lifestyle-nieuws in uw tijdlijn?

Volg ons op Twitter

Mail de redactie

Mail de redactie
Vragen, opmerkingen of tips voor de lifestyle-redactie van NU.nl? Mail: lifestyle@nu.nl 

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?
Tip de redactie