AMSTERDAM - De griepepidemie lijkt over zijn hoogtepunt heen. Het aantal zieken is in de afgelopen week opnieuw gedaald.

Per honderdduizend Nederlanders hebben nu nog 71 mensen een griepachtige ziekte. Dat heeft het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) donderdag bekendgemaakt.

Er is nog wel sprake van een griepepidemie. Daarvoor geldt een ondergrens van 51 patiënten op honderdduizend mensen.

Ook het aantal gevallen van Mexicaanse griep neemt af. In totaal zijn er dit seizoen 534 mensen in het ziekenhuis opgenomen met het H1N1-virus, ruim zestig meer dan vorige week. Van de opgenomen patiënten waren de meeste jonger dan vijf jaar en heeft bijna de helft ook nog een andere aandoening.

Griepdoden

De afgelopen week overleden zeven mensen aan de gevolgen van de Mexicaanse griep, waarmee het aantal griepdoden op 32 komt. In het vorige griepseizoen overleefden 63 mensen het virus niet.

Toch overlijden er niet meer mensen aan de gewone griep dan aan de Mexicaanse griep. Huisartsen zijn na de wereldwijde ophef van vorig jaar over de Mexicaanse griep nog altijd verplicht ziektegevallen te melden bij het RIVM.