Woensdag 6 juli 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Placeholder afbeelding NU.nl

Nederland kampt met griepgolf

AMSTERDAM - Nederland kampt met een griepgolf. In de eerste week van het nieuwe jaar is het aantal griepgevallen fors gestegen. Per honderdduizend Nederlanders zijn er nu 87 geïnfecteerd met influenza-achtige ziektebeelden.
Door: NU.nl/Novum

Dat blijkt uit onderzoek van het Nederlands instituut voor onderzoek van de gezondheidszorg Nivel op basis van meldingen van huisartsen.

Vorige week hadden nog 36 op de honderdduizend mensen griepverschijnselen. Bij twee weken meer dan 51 griepgevallen per honderdduizend inwoners is sprake van een epidemie.

In twee derde van de griepgevallen gaat het om Mexicaanse griep (H1N1). De rest heeft een normale seizoensgriep. Tot vorige week werden 52 mensen met de Mexicaanse griep opgenomen in het ziekenhuis. Drie van hen zijn overleden.

Voorspellen

Hoe lang de griepgolf zal aanhouden is moeilijk te voorspellen volgens Carl Koppeschaar van de Grote Griepmeting moeilijk te voorspellen. De website ziet in veel landen in West-Europa de intensiteit van de griep toenemen.

Volgens Koppeschaar is er geen reden tot paniek. “Er is altijd een piek in de winter. Ieder gezond mens moet griep kunnen doorkomen. De risicogroepen zijn beschermd door de griepprik", zegt hij in het AD.

Aanbevolen artikelen