Dinsdag 5 juli 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Placeholder afbeelding NU.nl

Griepepidemie ligt op de loer

AMSTERDAM - Het aantal griepgevallen neemt toe in Nederland. In België is de epidemische grens al doorbroken, de verwachting is dat dat begin 2011 ook in Nederland gebeurt. Met name in het noordoosten en westen zijn veel zieken, blijkt uit cijfers van de Grote Griepmeting.
Door: NU.nl

Woordvoerder van grotegriepmeting.nl Carl Koppeschaar meldt: ''Vooral jonge kinderen tot 15 jaar hebben nu last van griepachtige verschijnselen. Vanwege de kerstvakantie zijn zij nu nog thuis. Vanaf 3 januari kan het virus zich ook weer via de scholen verspreiden.''

Voorlopig lijkt het te gaan om milde vormen van griep en zware verkoudheid, zegt hij. Ook zou het Mexicaanse griepvirus uit 2009 rondwaren.

Koppeschaar: “Vorig seizoen zijn zoveel mogelijk risicogroepen gevaccineerd tegen Mexicaanse griep. Ook dit jaar maakte het deel uit van het vaccin. Dat kan dus enorm meevallen.''

''Zo was er vorig seizoen na de plotselinge Mexicaanse griepepidemie in de herfst, in Nederland zelfs helemaal geen piek van wintergriep. Angst voor Mexicaanse griep hoeven we nu dus niet meer te hebben.”

Lees alles over de griep op onze bijlage.

Aanbevolen artikelen