AMSTERDAM - Brits onderzoek toont aan dat een op de twee mannen last krijgt van een erectiestoornis, met alcohol als grootste boosdoener.

Het onderzoek werd uitgevoerd onder 4.500 mannen, zo meldt Daily Mail. Daaruit blijkt dat 19 procent wel eens moeilijkheden heeft met het vrijen wanneer hij nuchter is, terwijl 31 procent hem niet 'omhoog krijgt' na een avondje uit en een paar glazen alcohol. Daarnaast geeft 68 procent aan ervaring te hebben met te snel klaarkomen.

Velen ondervraagden geven aan dat hun zelfverzekerdheid er erg onder lijdt. Tweederde van de getrouwde mannen weigert hun probleem te delen met hun dokter en een op de acht schaamt zich zo erg dat hij er met niemand over praat.

Geen hulp

Colm O'Mahony, specialist op het gebied van seksuele gezondheid, zegt dat ondanks de omvang van het probleem, het taboe ervoor zorgt dat de meeste mannen met klachten geen hulp zoeken.

"Stigma, schaamte, de zorgen om de reactie van de partner en soms zelfs ontkenning spelen allemaal een rol. Velen houden zich dan ook stil, geloven dat het probleem vanzelf verdwijnt en dat er geen hulp beschikbaar is", aldus O'Mahony.