DEN HAAG - Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht, Veghel en Zwolle gaan maatregelen nemen om de gezondheid van inwoners te bevorderen. Zo komen er genoeg fietspaden zodat mensen zich gemakkelijk en gezond met de fiets kunnen verplaatsen.

Ook zorgen supermarkten dat gezonde voeding op de beste plaatsen in de schappen ligt, artsen en welzijnswerkers trekken samen op om mensen gezond te houden, en schoolkantines bieden vooral gezond eten aan.

De zes gemeenten hebben zich als eersten aangesloten bij het project Jongeren op Gezond Gewicht (JOGG), onderdeel van het Convenant Gezond Gewicht, een samenwerkingsverband tussen bedrijven en maatschappelijke organisaties, bedoeld om overgewicht en obesitas (zeer ernstig overgewicht) tegen te gaan.

Woensdag vond in Den Haag de aftrap plaats van het JOGG-project. Het is uiteindelijk de bedoeling dat 75 gemeenten zich bij JOGG zullen aansluiten.

Behalve de gemeenten, hebben ook zes grote bedrijven aangesloten bij het initiatief. Het zijn Albert Heijn, Albron, FrieslandCampina, Nutricia, Unilever, Zilveren Kruis/Achmea.