Dinsdag 28 juni 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Placeholder afbeelding NU.nl

Nieuwe crème werkt als anticonceptiemiddel

BAARN - De anticonceptiepil krijgt er een concurrent bij in de vorm van een crème. De crème genaamd Nestorone Estradial kan iedere dag op het de armen, benen, schouders en buik gesmeerd worden.

Het middel schijnt net zo effectief te zijn als de pil, maar dan met minder bijwerkingen. Zo hadden de vrouwen die de crème probeerden geen last van acne, humeurigheid, hoofdpijn of gewichtstoename; bijwerkingen die 40 procent van de pilgebruikers wel ervaren.

Net als de pil bevat de crème een combinatie van de hormonen oestrogeen en progesteron. Maar het type progesteron is anders dan die in de pil. In de crème zit het hormoon nestorone. En juist dit type zorgt voor minder bijwerkingen.

De proefpersonen gaven verder aan dat ze het aanbrengen van de crème veel minder snel vergaten dan het nemen van de pil. Zo zou het makkelijker deel uit gaan maken van hun beautyregime. De crème werkt precies hetzelfde als de pil en je last eens per maand een stopweek in.

Borstvoeding

Voor vrouwen die borstvoeding geven, heeft de crème nog een voordeel ten opzichte van de pil. De hormonen gaan namelijk niet in de moedermelk zitten, wat bij de pil wel gebeurt en wat gevaarlijk kan zijn voor de baby.

Aanbevolen artikelen