Dinsdag 28 juni 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Placeholder afbeelding NU.nl

'Laag libido medisch te verklaren'

AMSTERDAM - Sommigen verzinnen een hoofdpijn, anderen zijn te moe, maar er is een groep vrouwen die volgens wetenschappers geen zin hebben in seks, omdat hun hersenen anders werken.

Wetenschappers van de Wane State University in Detroit onderzochten of er een medische verklaring is voor vrouwen met een laag libido. Ze vergeleken de hersenen van 19 vrouwen met een laag libido, een 'stoornis' die ook wel bekend staat als Hypoactive Sexual Desire Disorder, met de hersenen van 7 vrouwen met een normale seksdrive.

De vrouwen moesten eerst naar een erotische film kijken en daarna naar een zwart scherm, terwijl hun hersenactiviteit werd bijgehouden door MRI scans.

Uitslag onderzoek

Uit de scans kwam naar voren dat de hersenen van vrouwen met weinig lustgevoelens compleet verschillend reageerden, dan van degenen met een gezonde seksdrive.

Bij de groep vrouwen zonder deze stoornis bleek tijdens de seks een grotere bloedstroom naar bepaalde delen in de hersenen te gaan. Dit ontbrak bij de vrouwen met een laag libido, zo meldt Daily Mail.

Verzonnen kwaal


Sommige dokters beweren dat een laag libido slechts een verzonnen kwaal is om te verdienen aan medicijnen zoals viagra voor vrouwen.

Maar dokter Michael Diamond, één van de uitvoerders van het onderzoek, zegt: "Zolang er psychologische veranderingen worden geconstateerd, is dat voor mij het bewijs dat dit een werkelijke stoornis is."

Aanbevolen artikelen