Internetcursus tegen paniekaanvallen

AMSTERDAM - Het Trimbos-instituut en GGNet hebben een internetcursus ontwikkeld die kan helpen bij het onder controle krijgen van paniekklachten.

De afdeling Klinische Psychologie van de Vrije Universiteit Amsterdam is momenteel bezig met een onderzoek naar de werkzaamheid van deze cursus.

Per jaar heeft ruim 3 procent van alle Nederlanders last van plotselinge paniekaanvallen. In veel gevallen leidt de angst voor paniekaanvallen ertoe dat bepaalde situaties vermeden worden of dat mensen zelfs hun huis niet meer uit komen. Deze angstklachten kunnen ook de drempel om hulp te zoeken verhogen. Het internet kan dan uitkomst bieden.

De cursus getiteld 'Geen Paniek Online' is bedoeld voor mensen die last hebben van paniekaanvallen en hier iets aan willen doen. De cursus bestaat uit zes lessen met theorie, huiswerkopdrachten en een aantal oefeningen.

Omgaan

Het doel van de cursus is het leren omgaan met paniekklachten, waardoor mensen minder worden beperkt door de paniekaanvallen en de aanvallen ook kunnen afnemen.

De werkzaamheid van de cursus wordt onderzocht door deelnemers op basis van toeval in te delen in twee groepen. De interventiegroep volgt de cursus, terwijl de controlegroep toegang krijgt tot een informatiewebsite met tips en advies om hulp te zoeken.

NUlifestyle op Facebook

NUlifestyle op Facebook
Een selectie van het laatste lifestyle-nieuws in uw tijdlijn?

Volg ons op Twitter

Mail de redactie

Mail de redactie
Vragen, opmerkingen of tips voor de lifestyle-redactie van NU.nl? Mail: lifestyle@nu.nl 

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?

NUwerk

Tip de redactie