Zondag 2 oktober 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Placeholder afbeelding NU.nl

'Schoolkantines verleiden tot ongezond eten'

DEN HAAG - Het Voedingscentrum roept ouders op tijdens open dagen kritisch te kijken naar het aanbod van kantines van middelbare scholen.
Door ANP

Onderzoek waarvan het centrum de resultaten woensdag publiceerde, wijst uit dat kinderen die naar de middelbare school gaan, veel meer snoepen en snacken dan op de basisschool.

Kinderen die op de middelbare school meer gaan snoepen en meer frisdrank gaan drinken, geven aan dat zij worden verleid door het ongezonde aanbod in de kantine.

Ouders kunnen invloed uitoefenen op de schoolleiding om het eten in de kantine gezonder te maken, aldus het Voedingscentrum.

Snoep

Ouders kunnen er volgens het Voedingscentrum ook zelf voor zorgen dat hun kinderen gezond eten door een lekkere lunch mee te geven.

Uit het onderzoek blijkt dat kinderen minder snel naar snacks of snoep grijpen als zij van thuis lekker eten meekrijgen. En lekker en gezond kan prima samengaan, stelt het Voedingscentrum.

Het onderzoek is gehouden door IPM KidWise. Er deden 458 kinderen mee uit groep 8 van de basisschool en de eerste drie klassen van de middelbare school.

Aanbevolen artikelen