Donderdag 11 augustus 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Placeholder afbeelding NU.nl

Driekwart Nederlanders volgt weleens een dieet

AMSTERDAM - Bijna driekwart van de Nederlanders heeft iets aan het bestrijden van overgewicht gedaan door op dieet te gaan. Ons land komt hiermee op de tweede plaats in een wereldwijd obesitasonderzoek van Reader's Digest.

De Finnen staan op de eerste plaats als het om afvallen gaat. Meer dan 8 op de 10 inwoners is daar minstens eenmaal op dieet geweest.

Dit blijkt uit een enquête waarin aan 16.000 mensen in 16 landen werd gevraagd hoe ze tegen vetzucht aankijken en wat ze doen om af te vallen.

Nederlandse vrouwen blijken actievere lijners (82 procent) dan de mannen (64 procent). Eén op de drie Nederlanders vindt zijn of haar partner te dik.

Hierbij bestond er nauwelijks onderscheid tussen de geslachten. Evenveel mannen als vrouwen hadden kritiek op het gewicht van hun partner.

Op de weegschaal

In het kader van het onderzoek ging Reader's Digest ook de straat op en vroeg mensen naar hun gewicht en of ze op de weegschaal wilden gaan staan om dat te bewijzen.

Nederlanders stapten er zonder problemen op: www.readersdigest.nl/gewicht. De Britten bleken het minst bereid om de test te doen; 90 procent weigerde resoluut om op de weegschaal te gaan staan.

Aanbevolen artikelen