ROTTERDAM - De GGD in Rotterdam heeft voor donderdag 44.000 kinderen en ouders opgeroepen om in evenementenhal Ahoy een inenting tegen de Mexicaanse griep te komen halen. De gezondheidsdienst verwacht dat ruim 35.000 mensen komen opdagen.

Niet eerder in het 90-jarige bestaan kreeg de GGD, met een verzorgingsgebied van twintig gemeenten, met zoveel mensen op één dag te maken. ''Maar we zijn er klaar voor'', liet een woordvoerder weten.

De hele week al krijgen kinderen van zes maanden tot vijf jaar en huisgenoten van jonge baby's een vaccinatie. Dat is omdat relatief veel kleine kinderen met griep worden opgenomen in ziekenhuizen.

Laatste dag

De opkomst ligt gemiddeld op ongeveer 70 procent. Vrijdag is de laatste dag van de eerste ronde. In december volgt er nog een voor de tweede prik, waardoor mensen tot 90 procent zijn beschermd tegen de Mexicaanse griep.

In de regio Rotterdam-Rijnmond ontvingen ongeveer 71.000 kinderen en 19.000 huisgenoten een uitnodiging voor de vaccinatie. Zij kunnen op negentien priklocaties terecht.

Lees alles over de Mexicaanse griep op onze bijlage