Veel animo zorgpersoneel voor vaccinatie

ROTTERDAM - In het Sint Franciscus Gasthuis in Rotterdam is sprake van een hoge opkomst voor de griepprik. Meer dan honderd personeelsleden hebben zich het eerste uur laten inenten.

Dat vertelt een woordvoerster van het ziekenhuis waar ze de komende dagen 2500 personeelsleden hopen te vaccineren.

Verscheidene ziekenhuizen in Nederland zijn donderdag begonnen met het inenten van het personeel tegen de Mexicaanse griep.

In principe komen circa 180.000 personeelsleden in 98 ziekenhuizen in aanmerking voor een beschermende prik. Minister Ab Klink van Volksgezondheid deed woensdag nogmaals een oproep aan zorgpersoneel zich tegen de griep in te laten enten.

Volgens de woordvoerder van de NVZ hebben alle hospitaals vaccins besteld en inmiddels in huis.

Druk

''Het was vanaf het begin, om 08.00 uur direct al druk'', vertelt een woordvoerster van het gasthuis. ''Er stond constant een rij.'' Het ziekenhuis is donderdag begonnen en gaat tot en met zoondag door met het inloopspreekuur.

Vanaf volgende week wordt ook op afdelingen geprikt zodat de zorg kan blijven gewaarborgd. De prikken worden gegeven door de arbodienst van het ziekenhuis. In het gasthuis werken 2500 mensen.

Aangeraden

Hoeveel er uiteindelijk geprikt gaan worden is niet bekend. ''Ik denk niet dat we de 100 procent gaan halen, omdat sommige mensen om diverse redenen niet ingeënt willen worden. Wel is het vaccineren sterk aangeraden.''

''Er zijn allerlei lunchbijeenkomsten geweest en koffiebijeenkomsten om het personeel voor te lichten over de prik. Gezien de geluiden op dit moment verwachten we een grote opkomst.''

NUlifestyle op Facebook

NUlifestyle op Facebook
Een selectie van het laatste lifestyle-nieuws in uw tijdlijn?

Volg ons op Twitter

Mail de redactie

Mail de redactie
Vragen, opmerkingen of tips voor de lifestyle-redactie van NU.nl? Mail: lifestyle@nu.nl 

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?
Tip de redactie