AMSTERDAM – Een soort Tupperwareparty maar dan anders: twee plastische chirurgen komen voortaan een eerste consult bij de mensen thuis doen.

Plastische chirurgie dringt steeds gemakkelijker de huiskamer binnen en zelfs de alledaagse burger ondergaat tegenwoordig zonder blozen een ingreep.

Toch is het zo, meent plastisch consulent Ada Hoefnagels, dat het voor veel vrouwen nog steeds een grote stap is om een eerste consultafspraak bij een kliniek te maken. Is de intake eenmaal achter de rug, aldus Hoefnagels, dan verloopt de rest van de procedure een stuk soepeler.

Laagdrempeliger

Om deze eerste stap voortaan laagdrempeliger te maken heeft Hoefnagels, samen met collega Bea van den Broek, de website Jouwlijf opgezet. Op deze website kan een afspraak gemaakt worden waarop Hoefnagels of Van den Broek aan huis een consult komt geven.

Tijdens dit gesprek wordt er een oriëntatie gedaan naar welke ingreep voor de klant het meest geschikt is, en welke kliniek/plastisch chirurg hiervoor het best benaderd kan worden.

ZKN 

In het persbericht over deze website geeft Hoefnagels aan samen te werken met klinieken die aangesloten zijn bij ZKN (Zelfstandige Klinieken Nederland) en met plastische chirurgen uit haar persoonlijke omgeving.