Popcorn zit boordevol antioxidanten

WASHINGTON - Popcorn blijkt boordevol gezonde antioxidanten te zitten. Ook ontbijtgranen bevatten een relatief grote hoeveelheid polyfenol, ontdekten Amerikaanse wetenschappers.

''Volgens mij is popcorn gezonde voeding'', aldus scheikundige Joe Vinson van de Universiteit van Scranton dinsdag in Britse media.

Polyfenol zit ook in fruit, groente, chocolade, wijn, thee en koffie. Het beschermt het hart en vermindert de kans op kanker.

Vezels

Eerder werd gedacht dat de vezels in granen en popcorn de gezondheid positief beïnvloeden, maar volgens Vinson speelt de polyfenol een veel grotere rol.

Uit testen van de onderzoekers bleek dat 2,5 procent van het gewicht van de kern van popcorn bestaat uit polyfenol. Dat was meer dan de meeste ontbijtgranen, die tot 0,5 procent komen, en zelfs veel meer dan warme ontbijtproducten zoals pap.

Bewerkt

Volgens Vinson is popcorn zo rijk aan het gezonde stofje omdat het niet bewerkt wordt. ''Het zou het beste zijn om zelf je ontbijt samen te stellen uit granen, noten en gedroogd fruit'', aldus Vinson.

Veel ontbijtproducten zijn zo geproduceerd dat veel polyfenol verloren gaat, aldus de onderzoekers.

NUlifestyle op Facebook

NUlifestyle op Facebook
Een selectie van het laatste lifestyle-nieuws in uw tijdlijn?

Volg ons op Twitter

Mail de redactie

Mail de redactie
Vragen, opmerkingen of tips voor de lifestyle-redactie van NU.nl? Mail: lifestyle@nu.nl 

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?
Tip de redactie