AMSTERDAM - Wetenschappers van Kingston University in Londen hebben, samen met Neal’s Yard Remedies onderzoek gedaan naar de helende werkzaamheden van eenentwintig verschillende planten en kruidenextracten.

Alle geteste planten blijken, in verschillende niveaus, een positieve bijdrage aan de gezondheid te leveren. De opvallendste ontdekking van dit onderzoek is dat de ingrediënten van witte thee helpen bij het voorkomen en genezen van kanker, reuma, artritis en rimpels.

Professor Declan Naughton van de Kingston University zegt dat het onderzoek heeft aangetoond dat witte thee antiverouderingseffecten heeft en een hoge mate van anti-oxidanten bevat, die kanker en hart-, en vaat ziekten kunnen voorkomen.

Structuur

Ook blijkt uit het onderzoek dat de aanwezigheid van plantextracten die de structuur van de huid verstevigen en herstellen, in witte thee zeer hoog is. Deze stoffen worden elastine en collageen genoemd.

Elastine ondersteunt de natuurlijke elasticiteit van het lichaam, waardoor de longen, bloedvaten, en de huid beter kunnen functioneren. De onderzoekers staan versteld van dit resultaat. "We hebben slechts met een zeer kleine dosis getest, veel minder dan je in een gemiddelde kop thee tegenkomt", zo lieten zij weten.

Naast witte thee hebben roosextract, granaatappel en groene thee ook een positief effect op de gezondheid en het uiterlijk.