ROTTERDAM - Rotterdamse huisartsenposten hebben griepkamers ingericht waar patiënten kunnen verblijven als ze klachten hebben die op de Mexicaanse griep lijken.

Marja Pronk van de huisartsenpost bij het Sint Franciscus Gasthuis heeft berichten daarover in het AD woensdag bevestigd.

De griepkamer dient als wacht- en behandelkamer. Patiënten die verschijnselen hebben die op de besmettelijke griep duiden, worden op die manier apart gehouden. De huisartsenposten hopen zo besmetting tegen te gaan.

Telefonisch

Patiënten met verdachte griepklachten moeten zich eerst telefonisch bij de huisartsenpost melden. ''Ze kunnen niet zomaar komen aanlopen en in de gewone wachtkamer gaan zitten'', zegt Pronk.

De patiënten krijgen mondkapjes en handschoenen en worden naar de aparte kamer gebracht. Ook de dokter neemt beschermende maatregelen, als hij contact met de mensen heeft.

Voorbereiden

Volgens de Vereniging van Huisartsenposten Nederland zijn alle huisartsenposten en huisartsen zich aan het voorbereiden op de grote uitbraak van de griep, die dit najaar wordt verwacht. De vereniging benadrukt dat mensen eerst de dokter moeten bellen als ze denken besmet te zijn. Ze mogen zich niet zomaar bij de praktijk melden.