Zwitsers ontwikkelen de perfecte chocolade

BAARN - De nieuwe chocolade van het Zwitserse Callebaut bevat tot 90 procent minder calorieën en smelt bovendien niet meer in de hand.

Barry Callebaut, de grootste chocoladeproducent ter wereld, heeft naar eigen zeggen chocolade ontwikkeld die tot 90 procent minder calorieën bevat en bovendien niet in de hand, maar enkel nog in de mond smelt.

De verkoop van chocolade is in Westerse landen gedaald door de vele calorieën die er in zitten. Callebaut hoopt met de nieuwe chocolade een nieuwe markt te kunnen aanboren.

Smelten

Het smeltpunt van de nieuwe chocolade, die de naam Vulcano krijgt, ligt op 55 graden. Normale chocolade daarentegen smelt, afhankelijk van de samenstelling, al vanaf 30 graden.

Wie snakt naar een stukje chocolade op een warme zomerdag, hoeft zich dus geen zorgen meer te maken dat hij of zij helemaal onder het zwarte goedje komt te zitten.

Volgens Callebaut smaakt de chocolade luchtig en knapperig met een sterk aroma.

NUlifestyle op Facebook

NUlifestyle op Facebook
Een selectie van het laatste lifestyle-nieuws in uw tijdlijn?

Volg ons op Twitter

Mail de redactie

Mail de redactie
Vragen, opmerkingen of tips voor de lifestyle-redactie van NU.nl? Mail: lifestyle@nu.nl 

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?

NUwerk

Tip de redactie