Tanden bleken minder schadelijk dan sinaasappelsap

AMSTERDAM - Tanden laten bleken blijkt minder gevaarlijk dan eerst werd gedacht. Amerikaanse onderzoekers hebben onderzocht dat de aanwezige peroxide tijdens het bleken geen aanzienlijke veranderingen brengt aan het gebit.

Uit het onderzoek bleek dat het drinken van sappen slechter voor het gebit is, dan het tanden bleken zelf. Zo heeft, bijvoorbeeld, sinaasappelsap een negatief effect op het glazuur, zo meldt Cosmetics Design.

Het onderzoek onderzocht de hardheid van glazuur voor en na gebruik van tandenbleekproducten en sappen. Na het bleken van de tanden, slonk de hardheid van het glazuur met 5,6 procent.

Na 20 minuten blootstelling aan sinaasappelsap was de hardheid afgenomen met 84,4 procent.

Zuur

"Het glazuuroppervlak wordt aanzienlijk zachter na het drinken van sinaasappelsap. Het zuur is zo sterk dat het gebit letterlijk wordt weg gewassen," zo vertelt een onderzoeker.

NUlifestyle op Facebook

NUlifestyle op Facebook
Een selectie van het laatste lifestyle-nieuws in uw tijdlijn?

Volg ons op Twitter

Mail de redactie

Mail de redactie
Vragen, opmerkingen of tips voor de lifestyle-redactie van NU.nl? Mail: lifestyle@nu.nl 

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?
Tip de redactie