BAARN - Mensen die medische sites bezoeken op internet hebben heel wat parate kennis over allerlei gezonde onderwerpen. Toch blijken onderwerpen als diabetes en gezonde snacks nog steeds verwarring op te roepen.

Dit blijkt uit een onderzoek van GezondheidsNet.nl onder 6750 bezoekers.

Met name de onderwerpen waar veel aandacht aan is besteed in de media kennen geen geheimen voor de internetter.

85 procent wist dan ook dat buikvet het gevaarlijkste vet in het lichaam is. 74 procent weet dat je een half uur per dag moet bewegen om gezondheidsrisico's te vermijden.

Een teek wordt door 88 procent verwijderd met een speciale tekentang of spits pincet. En maar liefst 94 procent weet dat als je wilt afvallen, je een sport moet kiezen die je leuk vindt.

Kortom: over het algemeen zijn we aardig op de hoogte van de populaire medische onderwerpen.

Kaassoufflé of berenhap?

We weten dus wel dat buikvet gevaarlijk is, maar weten we ook hoe we ons dagelijks leven moeten aanpassen om die zwemband te voorkomen? Wat is bijvoorbeeld de meest calorie-arme keuze in de snackbar?

14 procent maakt de meest ongezonde keuze: de berenhap. Maar deze heeft bijna twee keer zoveel calorieën als de 'meest gezonde keuze': de kaassoufflé die slechts door 25 procent wordt gekozen. 

Tweederde van de mensen dubt tussen de gemiddeld slechte keuzes kroket en frikadel.

Diabetes door suiker?

Veel mensen weten dat overgewicht en weinig bewegen kan leiden tot diabetes. Maar toch denkt nog 32 procent dat het eten van zoete dingen kan leiden tot deze aandoening. Gelukkig weet 47 procent dat je risico op diabetes stijgt wanneer je ouder bent dan 40.

De vragen én antwoorden van de GezondheidsQuiz kun je hier vinden.