AMSTERDAM - Ook al hebben veel Nederlanders klachten aan hun maag en darmen, toch zijn zij tevreden over hun spijsvertering. Dit blijkt uit onderzoek van TNS-NIPO in opdracht van voedingsmiddelenfabrikant Danone.

Nederlanders vinden hun gezondheid belangrijk. Hierbij denken zij vooral aan gezond eten, bewegen, rust en voldoende drinken.

Om lekker in je vel te zitten, vinden mensen een goed werkende spijsvertering wel belangrijk. Maar ondanks dat veel Nederlanders last hebben van diarree, winderigheid en een opgeblazen gevoel, zijn ze niet ontevreden over hun spijsvertering.

Mochten er klachten voorkomen, dan zijn vrouwen eerder geneigd om actie te ondernemen dan mannen. Maar de meeste mensen (90 procent) praten en zeuren eigenlijk niet over zulke kleine ongemakken.

Wereld Spijsverteringsdag
De Wereld Gastroenterologie Organisatie (WGO) vindt dat Nederlanders het belang van een goede spijsvertering onderschatten. Zij hebben dan ook vandaag, 29 mei, uitgeroepen tot Wereld Spijsverteringsdag, zodat mensen meer aandacht schenken aan hun maag en darmen.