AMSTERDAM - Een nieuwe pil, gemaakt op basis van zeewier, zorgt voor een vol gevoel van de maag. De pil zou de oplossing kunnen zijn in de strijd tegen obesitas.

De pil met de naam Appesat moet een half uur voor de maaltijd met water worden ingenomen. In de maag zwelt de pil op en zo ontstaat een vol gevoel. Degene die de pil heeft genomen, zal hierdoor minder gaan eten.

Het effect van de pil is te vergelijken met die van een maagballon. Die moet operatief ingebracht worden en deze nieuwe pil werkt dus een stuk eenvoudiger. Het speciale ingrediënt voor het middel is zeewier.

Bijwerkingen

Het middel is goedgekeurd door verschillende Britse medische organisaties. Omdat Appesat niet wordt opgenomen in de bloedbaan, is de kans op bijwerkingen klein. 

Klinische testen hebben bewezen dat het product succesvol is. Volgens een Britse expert is verder onderzoek echter noodzakelijk om uit te zoeken hoe het precies werkt en hoe effectief het is.

Voorlopig is Appesat nog niet verkrijgbaar in Nederland. Vanaf april zal het middel te koop zijn in apotheken in Groot-Brittannië.