In de Verenigde Staten heeft de Food and Drug Administration een cosmetische behandeling om wimpers te verlengen goedgekeurd.

Het middel met de naam Latisse is een afgeleid product van een geneesmiddel tegen glaucoom in de vorm van oogdruppels. Bij testen van het product bleek het een bijwerking te hebben: vollere, dikkere en langere wimpers.

De producent zag hier een markt voor en wilde het gaan verkopen. Dat mag nu het is goedgekeurd als schoonheidsproduct. Begin 2009 zou het product al in de winkels kunnen liggen.

Bijwerkingen
Belangrijk is wel dat gebruikers het product alleen op de wortels van de wimpers gebruiken en niet in de ogen zoals het geneesmiddel tegen glaucoom. Hoewel het product maar 5 procent van het geneesmiddel bevat, kunnen er bijwerkingen zijn. 

Zo kregen een klein aantal mensen last van rode en jeukende ogen en kwam het ook voor dat de ogen een andere kleur krijgen. Deze bijwerkingen verdwenen meteen zodra gestopt werd met het product. Als mensen stoppen met gebruik van het product, verdwijnen ook de vollere en donkere wimpers weer.

Ook waarschuwt de fabrikant dat Latisse op andere plekken haargroei kan stimuleren.