Nederlanders kijken uit naar de feestdagen

Met de feestdagen voor de deur is het natuurlijk weer tijd voor de nodige onderzoeken. Het tijdschrift gezondNU hield het nationale feestdagenonderzoek en wat bleek? Vooral jongeren kijken erg uit naar het familiebezoek.

Uit het onderzoek blijkt dat 62 procent van de jongeren dol is op de feestdagen en het familiebezoek. Slechts 11 procent van alle Nederlanders ervaart het aanstaande familiebezoek als een verplichting en zou stiekem liever iets anders willen doen.

Ruim 40 procent kijkt elk jaar echt uit naar de feestdagen en slechts 10 procent ziet er tegenop. Driekwart van de ondervraagden blijkt bij familie op bezoek te gaan. Van de Nederlanders blijkt 19 procent niet op familiebezoek te gaan, omdat de familie uiteen is gevallen. 15 procent zegt niet te gaan, omdat ze er niet van houden.

Uit het onderzoek blijkt ook dat mannen minder begrip hebben voor kinderen die tijdens de feestdagen niet naar de ouders gaan. Mannen vinden het vaker dan vrouwen zielig voor de ouders en mannen zeggen vaker dat kinderen meer zouden mogen beseffen hoe fijn het is dat ze elkaar hebben.

NUlifestyle op Facebook

NUlifestyle op Facebook
Een selectie van het laatste lifestyle-nieuws in uw tijdlijn?

Volg ons op Twitter

Mail de redactie

Mail de redactie
Vragen, opmerkingen of tips voor de lifestyle-redactie van NU.nl? Mail: lifestyle@nu.nl 

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?

NUwerk

Tip de redactie