Maandag 23 mei 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Placeholder afbeelding NU.nl

Gamen steeds meer gezinsaangelegenheid

Gamen is steeds meer een gezinsaangelegenheid en niet langer voorbehouden aan jongeren. Dat blijkt uit een onderzoek van Wehkamp.nl onder 3000 45-plussers en 3000 jongeren (20-25 jaar).

Bijna 75 procent van de 'ouderen' en 90 procent van de jongeren heeft een spelcomputer in huis. De meeste mensen spelen gemiddeld 0-5 uur per week. Toch haalt 13 procent van de jongeren meer dan 10 uur per week!

Meer dan de helft van alle deelnemers aan het onderzoek denkt dat spelcomputers mensen slimmer en actiever maken. 20 procent van beide groepen geeft aan hier zelfs een spelcomputer voor te hebben gekocht.

14 procent van de ouderen en 37 procent van de jongeren organiseert speciale gameavonden met familie en/of vrienden. Eigen games verdienen bij zowel oud als jong de voorkeur boven gamessites.

Actie populairder dan educatie
Bij de vraag welk genre games men het liefste speelt, lopen de antwoorden weinig uiteen: ruim 60 procent van de ouderen en 70 procent van de jongeren speelt het liefst actiegames (waaronder ook sport- en bewegingsgames).

Educatieve spellen scoren een stuk lager: 18 procent ten opzichte van 6 procent. Toch zijn ouderen van mening dat games een educatieve waarde moeten hebben.

Aanbevolen artikelen