Injectie met babyhuid tegen rimpels

Een nieuwe cosmetische ingreep maakt gebruik van miljoenen microscopische huidcellen van baby's om rimpels en littekens te behandelen. Eén injectie maakt je huid permanent jong en glad, zo beloven de uitvinders.

Het Britse bedrijf Intercytex ontwikkelde de techniek die de naam Vavelta kreeg.

Tijdens de behandeling krijg je een injectie met een heldere vloeistof, die kleine bindweefselcellen (fibroblasten) bevat. De cellen worden geselecteerd uit de voorhuid van besneden baby's, die door de moeders vrijwillig gedoneerd worden.

Vavelta heeft, in tegenstelling tot botox, een blijvend effect. Een flesje kost ongeveer 830 euro. Hiermee kun je twee kaken behandelen. Voor de behandeling van acnelittekens heb je twee flesjes nodig.

Duurder dan botox
Dit is dus wel een stuk duurder dan botox, maar het behandelt problemen waar geen andere opties voor zijn. Zo werkt het putten en fijne lijntjes onder de ogen en bij de mond weg.

Onderzoek heeft nog geen schadelijke neveneffecten kunnen aantonen. Vavelta wordt bijvoorbeeld niet door het lichaam afgestoten. Je kunt enkel met tijdelijke jeuk en roodheid te maken krijgen.

NUlifestyle op Facebook

NUlifestyle op Facebook
Een selectie van het laatste lifestyle-nieuws in uw tijdlijn?

Volg ons op Twitter

Mail de redactie

Mail de redactie
Vragen, opmerkingen of tips voor de lifestyle-redactie van NU.nl? Mail: lifestyle@nu.nl 

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?
Tip de redactie