'Westerse bevolking wordt weer slanker'

BONN - In de westerse wereld heeft vetzucht zijn piek bereikt. Het percentage zwaarlijvigen in verschillende landen stijgt niet langer, meldde de Duitse krant Die Welt dinsdag op gezag van een vooraanstaande Australische arts en deskundige op het terrein van overgewicht.

Zijn opmerkingen gaan tegen de heersende mening in dat er sprake is van een 'vetzuchtepidemie' in het westen. "Die voorspellingen zijn onjuist", aldus Michael Gard van de Australische Charles Sturt University.

"Net nu krijgen we de eerste aanwijzingen dat de vetzuchtpercentages aan het dalen zijn, vooral onder blanken en middenklassengroepen", aldus Gard. Hij baseert zich op recente studies in onder meer de Verenigde Staten, Australië en Schotland.

Regering

"Niet overal gaat het al de goede kant op, maar ik geloof dat het een teken aan de wand is". Sombere voorspellingen over vetzucht die vaak worden gedaan zijn vooral bedoeld om "gehoor te vinden bij de regering". Volgens Gard lijkt het erop dat er een grens is aan het aantal mensen dat vatbaar is voor overgewicht.

NUlifestyle op Facebook

NUlifestyle op Facebook
Een selectie van het laatste lifestyle-nieuws in uw tijdlijn?

Volg ons op Twitter

Mail de redactie

Mail de redactie
Vragen, opmerkingen of tips voor de lifestyle-redactie van NU.nl? Mail: lifestyle@nu.nl 

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?
Tip de redactie