Een botoxbehandeling zorgt voor een betere eerste indruk. Dat blijkt uit onderzoek van de American Academy of Otolaryngology - Head and Neck Surgery.

Volgens de onderzoekers vinden mensen je aantrekkelijker, sportiever en denken ze dat je meer succes zult hebben bij afspraakjes. De onderzoekers stellen dat het gezicht de meest bepalende factor is bij de eerste indruk en dat cosmetische chirurgie hier een positieve invloed op heeft. Met het onderzoek wilden zij kijken of dat ook geldt voor het gebruik van botox.

Deelnemers aan het onderzoek werden gefotografeerd voor en na een botoxbehandeling. Foto's werden daarna willekeurig verdeeld over een aantal boeken, waarbij van elke deelnemer slechts één foto per boek werd geplaatst. Onafhankelijke proefpersonen gaven daarna, in een blind onderzoek, aan hoe succesvol zij de gefotografeerden inschatten.

Mate van succes
Het onderzoek wees uit dat, op basis van de eerste indruk, mensen na een botoxbehandeling hoger scoorden op aantrekkelijkheid, sportiviteit en succes bij het daten. Op het gebied van sociale vaardigheden, financiële voorspoed en de mate van succes in relaties werd niet hoger gescoord na het gebruik van botox.