Met de stof tesofensine zou je twee keer zoveel kunnen afvallen dan met de dieetpillen die op dit moment te koop zijn. Dit blijkt uit een vervolgonderzoek aan de Universiteit van Kopenhagen.

Na zes maanden pillen te hebben geslikt met tesofensine vielen mensen meer dan tien kilo af. Met andere medicijnen val je hooguit vijf kilo af, zeggen de Deense onderzoekers. De resultaten verschijnen in het blad The Lancet.

Aan het onderzoek deden 203 mensen mee. Allen werd verzocht om een half uur per dag te bewegen, te letten op hun voedselinname en een medicijn te slikken. Zij slikten een placebo of dagelijks 0,25 milligram, 0,5 milligram of 1,0 milligram tesofensine. De placebogroep viel gemiddeld 2,2 kilo af, de groep met de hoogste dosering viel bijna 13 kilo af.

Eetlust
Tesofensine wordt gebruikt bij de behandeling van parkinson en alzheimer. Het heeft effect op de afgifte van de hersenstofjes noradrenaline, dopamine en serotonine en zorgt zo voor remming van de eetlust.

Tijdens een derde onderzoek moet goed naar de bijwerkingen worden gekeken. Bij de hoge dosering hadden mensen last van een hoge bloeddruk. Bovendien werden de proefpersonen die dit middel gebruikten vaker boos en voelden zij zich vaker verward. De onderzoekers hopen het middel over vier jaar zonder deze bijwerkingen op de markt te kunnen brengen.