Visvetzuren zijn gezond. Wie geen vis lust, kan kiezen voor visoliecapsules. De Consumentenbond testte 22 visoliecapsules. De beste koop blijkt de Gezuiverde Visolie van de Hema.

De Gezondheidsraad adviseert een hoeveelheid van 450 mg EPA en DHA per dag. De onderzoekers van de Consumentenbond hebben gekeken welke merken dit als dagdosis adviseren, en of de hoeveelheid die op het etiket staat inderdaad in de capsules zit.

De visoliecapsules van de Hema, Etos, Albert Heijn en DA bevatten precies 450 mg per dagdosis. Deze vier merken zijn bovendien voordelig. De Hema is met €2,20 voor 50 stuks het goedkoopst en daarmee beste koop.

Afwijkingen
De meeste andere merken wijken in hun dosering wat af van de aanbevolen 450 mg. Een kleine afwijking is niet erg. Kwalijker is het als er echt te weinig of juist te veel in de capsules zit. New Care en Pharma Nord bevatten een dagdosis van 900 mg! Dit zou zelfs schadelijke bijwerkingen kunnen geven.

Bij de meeste merken troffen de onderzoekers in het laboratorium de hoeveelheid EPA en DHA aan die op de verpakking staat. Een behoorlijke afwijking naar beneden heeft Vital Green Chlorella. Daarin zit maar liefst 35 procent minder EPA dan de verpakking vermeldt. Grote afwijkingen naar boven (tot zo'n 30 procent meer) werden gevonden bij El Mare, Orthica, Ameu en Bional.   

Vette vis
Het eten van vette vis heeft de voorkeur boven het slikken van visoliecapsules. De capsules zijn tweede keus.