Onderzoekers hebben twee nieuwe pillen ontwikkeld, waardoor de vetverbranding en het uithoudingsvermogen verhoogd worden. Voorlopig geldt dit alleen nog voor muizen. Dit meldden de onderzoekers vorige week in het tijdschrift Cell.

De ene pil zorgt voor een hogere vetverbranding en meer spierontwikkeling. De muizen profiteerden hier ook van als ze geen beweging kregen. Ze konden door de pillen 23 procent langer en 44 procent verder rennen.

De wetenschappers hebben daarbij ook een tweede pil ontwikkeld, die vooral het uithoudingsvermogen verbetert. Nadat de muizen deze pil een maand hadden geslikt, konden ze zelfs 68 procent langer en 70 procent verder rennen dan andere muizen.

De wetenschappers hopen dat het middel bij mensen net zo goed werkt. Mensen met een spierziekte, diabetes en obesitas zouden er dan veel baat bij hebben. Om te voorkomen dat de pillen illegaal als doping worden gebruikt, hebben de wetenschappers al aangegeven hoe in de urine kan worden aangetoond of iemand de pillen slikt.