Bij een ivf-behandeling is het beter gebruik te maken van embryo's die zijn ingevroren. Invriezen blijkt geen nadelige gevolgen te hebben. Dit blijkt uit Deens onderzoek dat in Barcelona is gepresenteerd.

Voor de studie zijn ongeveer 19.000 baby's onderzocht. Van deze baby's zijn er 1200 als embryo ingevroren geweest. Volgens de onderzoekers is het invriezen en ontdooien mogelijk zelfs beter omdat de betere embryo's worden geselecteerd. Minder sterke embryo's overleven dit proces niet.

Baby's uit ingevroren embryo's blijken een hoger geboortegewicht te hebben. Dit komt waarschijnlijk omdat bij het gebruik van ingevroren embryo's de kans op meerlingen kleiner wordt. Er worden dan namelijk vaak minder embryo's tegelijk ingebracht. Die worden immers ingevroren gehouden voor eventuele latere pogingen.

Bij ivf wordt door hormoonbehandeling bij de vrouw eicellen verzameld. Deze kunnen dan meteen worden gebruikt of worden ingevroren om later te gebruiken. Vaak wordt een deel ingevroren en bewaard. Dan zijn er ook minder hormoonbehandelingen nodig.