Volgens sommige feministische stromingen zouden vrouwen net zo veel van seksavontuurtjes moeten houden als mannen. Maar dat blijkt niet uit een studie die deze maand in het blad Human Nature verschijnt.

Maar iets meer dan de helft van de vrouwen had na de one-night stand een positief gevoel. Van de mannen is dit 80 procent. Voor het onderzoek van de Durham University in Groot-Brittannië werden 1743 mannen en vrouwen die een one-night stand hadden gehad, naar hun ervaringen gevraagd.

Verwacht werd dat vrouwen makkelijker tussen de lakens doken wanneer er een kans is op een langere relatie. Dit bleek niet zo te zijn. De grootste negatieve factor was voor vrouwen dat ze het gevoel hadden dat ze gebruikt waren. Of ze hadden het gevoel dat ze zichzelf teleurstelden of dat hun reputatie te grabbel lag. Ze waren dan ook meer geneigd dan mannen om hun ontmoeting geheim te houden.

Onderzoeker prof. Anne Campbell denkt dat vrouwen toch in een dergelijke date stappen, wanneer zij ovuleren. Van dag 10 tot dag 18 na hun menstruatie zijn vrouwen daardoor sneller opgewonden en hebben dan juist een voorkeur voor partners van korte duur.