Slaappil en sta-op-stoel niet vergoed

Minister Klink van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) haalt volgend jaar slaapmiddelen en de sta-op-stoel uit het basispakket van de ziektekostenverzekering. Hij liet dit weten tijdens een overleg met de Tweede Kamer.

Het gaat hier om slaap- en kalmeringsmiddelen die op langere termijn hun werkzaamheid verliezen en bovendien verslavend zijn. Het College van Zorgverzekeringen verwacht jaarlijks 200 miljoen euro te kunnen besparen, wanneer deze middelen in zijn geheel uit het basispakket worden gehaald. Minister Klink wil een gedeelte schrappen.

Klink wil ook de sta-op-stoel schrappen, omdat zo'n fauteuil niet veel duurder zou zijn dan een normale stoel. Hiermee zou 20 miljoen euro worden bespaard.

De sta-op-stoel kost zo'n 400 euro en heeft een speciaal kantelmechanisme. Hierdoor wordt opstaan uit de stoel makkelijker voor mensen die moeilijk ter been zijn. Kamerfracties menen dat deze stoelen duurder zijn geworden na een lobby van gebruikers en fabrikanten. Toch wil Klink zijn plannen doorvoeren.

NUlifestyle op Facebook

NUlifestyle op Facebook
Een selectie van het laatste lifestyle-nieuws in uw tijdlijn?

Volg ons op Twitter

Mail de redactie

Mail de redactie
Vragen, opmerkingen of tips voor de lifestyle-redactie van NU.nl? Mail: lifestyle@nu.nl 

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?
Tip de redactie