Het Voedingscenturm is de nieuwe campagne 'Een sterke man zegt wel eens nee tegen verleidingen' gestart. Met het spel 'Battle die buik!' geeft het Voedingscentrum adviezen om het EK gezond te doorstaan.

Tijdens het EK laten veel mannen zich gaan. Ze kunnen verleidingen als bier, snacks en de barbecue niet weerstaan. Terwijl die extra calorieën niet worden verbrand met op de bank voetbalwedstrijden kijken. Daarvoor moet je toch echt zelf voetballen...

Met de nieuwe campagne helpt het Voedingscentrum mannen om beter op gewicht te blijven. Zo worden er via de website, folders en spelletjes alternatieven en simpele tips gegeven. Eén van de tien overwinningstips is bijvoorbeeld dat je beter een broodje kroket kan eten, dan een patatje oorlog.

Biertje?
Een malt biertje of een glas sinaasappelsap zou volgens het Voedingscentrum een betere keus zijn dan een 'gewoon' biertje. Maar er zijn waarschijnlijk weinig mannen die hiervoor kiezen. Maat houden is dan de beste oplossing. De alcoholvoorraad in huis beperken en een pilsje afwisselen met water kan hierbij helpen.

Als laatste redmiddel kan een avondje uitbundig feestvieren worden goedgemaakt met een balansdag.