Patiënten van het IJsselmeerziekenhuis in Lelystad zijn het minst tevreden over hun ziekenhuis. Het ziekenhuis krijgt met een 6,4 de laagste waardering van haar patiënten. Dit blijkt uit de Independer Consumenten Monitor.

Independer Consumenten Monitor peilde de mening onder bezoekers van vergelijkingssite Independer.nl, die het site-onderdeel Gezondheidszorg bekeken. Het onderzoek werd verricht onder ruim 37.000 (ex)-patiënten in de periode mei 2006 tot mei 2008.

Het best gewaardeerde ziekenhuis is het Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis in Amsterdam met een 8,1. Ziekenhuizen krijgen van hun patiënten gemiddeld een waardering van 7,2. Patiënten die zijn opgenomen zijn het minst tevreden over de ontslagprocedure en de nazorg. Gemiddeld geven zij daarvoor een 6,7. De verzorging (7,4) en de medische deskundigheid van artsen (7,5) worden beter gewaardeerd.

Patiënten die alleen de polikliniek bezochten zijn het minst tevreden onder de informatievoorziening. Gemiddeld geven zij daarvoor een 6,8. De deskundigheid van de artsen (7,2) en een respectvolle behandeling (7,3) scoort hoger.