Bijna de helft van de vrouwen zou het een complete ramp vinden om per ongeluk al haar contactgegevens kwijt te raken. Vooral jonge vrouwen zijn erg gehecht aan hun mobieltje, blijkt uit onderzoek van telefoonmaatschappij Hi.

Bijna een kwart van de vrouwen voelt zich zonder mobiel ellendig en eenzaam, terwijl 'mobielloosheid' slechts bij 11 procent van de mannen effect op hun gemoedstoestand heeft.

Dit zijn enkele resultaten uit het onderzoek naar het sms- en mobiel telefoongebruik van Nederlandse jongvolwassenen. Het onderzoek is verricht door een groep experts, die onder het pseudoniem 'professor H.I.D. Inges' samenwerken met onderzoeksbureau PanelWizard.

Op basis van de resultaten heeft professor H.I.D. Inges drie profielen geschetst: Dinges, Kennis en Vriend. Dinges ziet bellen als noodzakelijk kwaad. Tweederde van de Dingessen zijn mannen tussen de 26 en 29 jaar.

Profiel Kennis
De grootste groep Nederlandse jongeren (67 procent) laat zich omschrijven als Kennis. Een dagje zonder mobiel heeft op 22 procent van de Kennissen geen effect. Sms'en met goede vrienden doen ze als ze zich vervelen of als een sms echt om een antwoord vraagt, maar zelden spontaan. Gemiddeld stuurt de Kennis 95,3 sms'jes per maand en heeft hij 70,6 vrienden in z'n mobiele telefoon staan.

Profiel Vriend
Vrienden zetten hun telefoon vrijwel nooit uit, omdat een ruime meerderheid zich dan eenzaam en ellendig voelt. Tweederde smst blind en doet dat zo'n 228,5 keer per maand. Driekwart van de Vrienden is een vrouw en 20 jaar of jonger.