Tieners die een tv in hun slaapkamer hebben, zijn over het algemeen ongezonder. Ook presteren zij minder goed op school.

In de studie gaven 62 procent van de Amerikaanse tieners aan een televisie in hun slaapkamer te hebben. Ook veel Nederlandse tieners hebben een eigen tv op hun kamer. In het onderzoek bleken tieners met een eigen televisie vijf uur meer tv te kijken per week dan hun tv-loze leeftijdsgenoten.

De Amerikaanse onderzoekers ontdekten dat meisjes met een televisie minder beweging kregen. Jongens in het bezit van een eigen televisie haalden minder hoge cijfers. Alle tieners eten ook minder groenten en fruit, drinken meer frisdrank en eten minder vaak met het hele gezin mee. Overigens hadden deze tieners geen hogere BMI dan tieners zonder eigen televisie.

Voor het onderzoek werden 781 tieners uit Minneapolis, met een leeftijd van tussen de vijftien en achttien, ondervraagd. Jongens blijken vaker in het bezit te zijn van een eigen tv dan meisjes. Ook bleek dat ouders met een hoog inkomen minder snel een tv in de slaapkamer van hun tiener toestaan.