Ouders en dan vooral jonge moeders maken zich zorgen over het feit dat hun kind mogelijk een allergie ontwikkelt. Dit blijkt uit onderzoek van het TNS/NIPO.

Aan het onderzoek werkten 291 zwangeren en ouders met kinderen in de leeftijd jonger dan zes maanden mee.

Slechts 17 procent van de zwangere vrouwen denkt dat het niet erg is als een kind een allergie heeft. Ze denken dat het kind er wel overheen zal groeien. Maar een grotere groep (24 procent) denkt dat je constant rekening moet houden met een allergie en dat het leven minder onbezorgd is. In de praktijk blijkt dat ook vaker zo te zijn.

Onzeker

Met een allergie zijn kindjes onrustiger en daar kunnen ouders dan soms weer onzeker van worden. Zo vindt 28 procent van de ondervraagden dat een allergie belemmerend werkt, zeker als het kind ouder wordt. Eén op de vijf ouders lijkt het lastig om in de gaten te houden wat het kind eet.

Een groot deel van de ouders weet dat de kans op een allergie te verkleinen is, maar weet niet precies hoe. Opvallend is dat 10 procent denkt dat je er helemaal niets aan kan doen. Maar niets is minder waar. Met de juiste voeding kun je de kans op allergie zeker verkleinen.

Borstvoeding is het gezondst voor je kind en het beste als je het de eerste zes maanden exclusief geeft.