Fit blijven is moeilijker voor vrouw

Wanneer ze de 65 passeren, hebben vrouwen meer problemen om fit te blijven dan mannen. Zij moeten namelijk veel meer eiwit eten om hun spierweefsel te behouden.

Vrouwen bouwen niet zo makkelijk spierweefsel op als mannen. Dit werd onderzocht door 29 senioren van 65 tot 80 jaar veel eiwitrijke producten te laten eten en krachttraining te laten doen. Het onderzoek werd gedaan door wetenschappers van de Britse Universiteit van Nottingham en de Amerikaanse Universiteit van Washington.

Wat blijkt? De mannen in het onderzoek werden door de aangepaste voeding en beweging veel sterker. Blijkbaar is het mannelijke lichaam veel beter in staat om eiwitten in de spieren op te slaan, dan het vrouwenlichaam. Dit sekseverschil bestaat amper voor jongere mensen, maar ontstaat pas na de menopauze.

Mensen verliezen vanaf hun vijftigste elk jaar 0,4 procent van hun spieren. Dit draagt op latere leeftijd bij aan een hoger valrisico en immobiliteit. De onderzoekers vinden het daarom belangrijk dat senioren goed en eiwitrijk blijven eten.

NUlifestyle op Facebook

NUlifestyle op Facebook
Een selectie van het laatste lifestyle-nieuws in uw tijdlijn?

Volg ons op Twitter

Mail de redactie

Mail de redactie
Vragen, opmerkingen of tips voor de lifestyle-redactie van NU.nl? Mail: lifestyle@nu.nl 

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?
Tip de redactie