Ongezonde voeding beïnvloedt schoolprestaties

Kinderen met een gezonde eetstijl presteren beter op school dan kinderen die voornamelijk ongezonde voeding eten.

Wanneer kinderen zijn ze meer geneigd om te zakken voor een literatuur test wanneer ze teveel vet en zout eten en te weinig groente, fruit, vezels, proteïnes, calcium en gezonde vetten. De onderzoekers van de Canadese University of Alberta houden bij hun conclusies rekening met sociaaleconomische factoren.

Dit blijkt uit onderzoek onder 5000 Canadese leerlingen van ongeveer 10 jaar oud. De onderzoekers verzamelden gegevens over hun grootte en gewicht. Hun voedingsinname werd beoordeeld met een speciale meting, the Diet Quality Index-Internationl (DQI-I). Deze schaal loopt van 0 tot 100, hoe hoger de score, hoe beter het voedingspatroon. Kinderen met een lage DQI-I-score hadden 41 procent meer kans om te zakken voor de test, dan kinderen met een hoge score.

Met de uitkomsten willen de wetenschappers laten weten dat het belangrijk is voor scholen om te investeren in een goede voedingsvoorzieningen. Ze denken dat dit verbeteringen brengt op het dieet, de schoolprestaties en de gezondheid van leerlingen.

NUlifestyle op Facebook

NUlifestyle op Facebook
Een selectie van het laatste lifestyle-nieuws in uw tijdlijn?

Volg ons op Twitter

Mail de redactie

Mail de redactie
Vragen, opmerkingen of tips voor de lifestyle-redactie van NU.nl? Mail: lifestyle@nu.nl 

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?
Tip de redactie