Tongpiercing leidt tot hartklepvervanging

Een vrouw heeft na het zetten van een tongpiercing een ontsteking gekregen aan een van haar hartkleppen. Dit is een extreem geval van iets wat toch redelijk vaak voorkomt.

Na het zetten van een tongpiercing kreeg de 30-jarige, gezonde vrouw een forse tandvleesontsteking. Ze had vervolgens de tongpiercing verwijderd, maar de ontsteking ging over in griepachtige verschijnselen. Na vier weken griepverschijnselen is de vrouw opgenomen in het ziekenhuis.

In het ziekenhuis ging de toestand van de vrouw alleen maar achteruit. De infectie bleek te zijn verspreid naar haar hart. Een van de hartkleppen was aangedaan, waardoor deze niet meer goed functioneerde. De patiënte onderging met spoed een hartoperatie waarbij de ontstoken hartklep werd vervangen.

Tongpiercings zijn enorm populair, maar kunnen dus gevaarlijk zijn. Behalve dat ze verkeerd kunnen worden gezet, leiden ze vaak ook tot ontstekingen in de mond. Het is al langer bekend dat ontstekingen van het tandvlees naar het hart kunnen verspreiden. Deze ontstekingen zijn een grote risicofactor voor hartfalen.

NUlifestyle op Facebook

NUlifestyle op Facebook
Een selectie van het laatste lifestyle-nieuws in uw tijdlijn?

Volg ons op Twitter

Mail de redactie

Mail de redactie
Vragen, opmerkingen of tips voor de lifestyle-redactie van NU.nl? Mail: lifestyle@nu.nl 

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?
Tip de redactie