In Amerika blijken voornamelijk vrouwen fruit en groente te eten. Terwijl de mannen liever hun tanden in een stuk vlees zetten.

Dit werd bevestigd met een groot telefonisch onderzoek door federale gezondheidsinstanties onder 14.000 Amerikanen. De onderzoekers hadden deze uitkomsten al verwacht, het is een bekende aanname over mannen en vrouwen in Amerika.

Maar er kwamen nog meer, onverklaarbare, sekseverschillen naar voren. De enige groenten die mannen liever eten dan vrouwen zijn asperges, spruitjes en bonen. Ook eten mannen een aantal diepvriesproducten vaker: hamburgers, pizza en kant-en-klare Mexicaanse maaltijden.

De volgende producten worden juist meer door vrouwen gegeten: eieren, yoghurt en verse hamburgers. Mannen leven iets risicovoller: zij eten vaker dan vrouwen zachtgekookte eitjes en licht aangebakken hamburgers. Van deze eetwaren is bekend dat je meer kans hebt op een voedselvergiftiging. De onderzoekers hebben geen idee waarom juist deze verschillen bestaan. Maar ze gaan de uitkomsten wel gebruiken om betere gezondheidsboodschappen over voeding te verspreiden.