CORPUS: reis door de mens

Afgelopen vrijdag is CORPUS officieel geopend door de koningin. Vanaf donderdag 20 maart zal het ook voor het publiek geopend zijn.

Bij de opening heeft de koningin door een simpele aanraken een hart 'tot leven gewekt'. Wat eerst nog een rechte laserlijn was, werd een hartritme zoals die in ziekenhuizen op monitors te zien is. Vervolgens kwam uit de rook een miniatuur 'CORPUS' tot leven, en was het museum geopend.

CORPUS is een nieuw museum waarbij je door het menselijke lichaam reist. Gedurende je avontuur kom je langs allerlei organen, waarbij je uitleg krijgt via een oortje. Bij sommige organen, zoals de baarmoeder, de neus, het oog, het hart en de hersenen krijg je 3D filmpjes te zien. Bij de hersenen kom je het lichaam uit. Via de 'levenslijn' van allerlei educatieve spelletjes kun je weer omlaag.

De organen zijn niet allemaal op dezelfde schaal gemaakt wat soms tot verwarring kan leiden. Zo zijn het oog, het hart en de hersenen alledrie even groot in het museum. Ook is bijvoorbeeld de neus gekanteld. Een enkele keer is er dan ook de kunst verkozen boven de wetenschap. Desondanks levert het een prachtig, leerzaam attractie op.

NUlifestyle op Facebook

NUlifestyle op Facebook
Een selectie van het laatste lifestyle-nieuws in uw tijdlijn?

Volg ons op Twitter

Mail de redactie

Mail de redactie
Vragen, opmerkingen of tips voor de lifestyle-redactie van NU.nl? Mail: lifestyle@nu.nl 

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?
Tip de redactie