RIJSWIJK - Sinds er een verbod dreigt op de zogeheten Supersmoker zijn de nepsigaretten nauwelijks meer aan te slepen. Per dag gaan er momenteel duizenden over de toonbank, zei directeur Dimitri Kyriakopoulos van Supersmoker woensdag.

Tot eind vorig jaar waren er ongeveer 120.000 elektronische sigaretten verkocht. "Voor het eind van deze maand zitten we op 200.000 stuks", aldus Kyriakopoulos.

De elektronische sigaret heeft het tij dan ook wel mee. Op 1 januari doen veel mensen een poging het roken te laten voor wat het is, het rookverbod in de horeca zit eraan te komen en Supersmoker is een grote reclamecampagne begonnen op tv.

Maar volgens de directeur zijn mensen nu vooral bang dat ze het ding straks niet meer kunnen kopen en tellen ze er dus grif 89 of 99 euro voor neer.

Besluit

Het ministerie van Volksgezondheid heeft nog geen besluit genomen over de elektronische sigaret en weet ook niet wanneer dat wel gebeurt.

De Supersmoker maakt gebruik van vullingen (cartridges) met verschillende concentraties nicotine. Wanneer de verkoop van de sigaret wordt verboden, zal het ook moeilijker worden aan die vullingen te komen.

"Er zijn meerdere wegen die naar Rome leiden", is de reactie van de directeur.